Logo
Redactioneel

 

REDACTIONEEL | WILMA FIETEN


 

Wilma Fieten heeft nu ook een single op vinyl: Dagblad van het Noorden, Meppeler courant, Hoogeveensche courant, De Wolden nieuws

Wilma Fieten brengt ode aan haar vader met 'Pappa': Woldercourant

Nieuwjaarsfeest Boerhoorn MET WILMA FIETEN: Nieuwjaarsfeest 

Voorjaarsconcert Dickninger Geuzen met Wilma Fieten: De Stentor, De Wijk.info, Weblog-dewolden, Meppeler Courant

Joop Akse zingt duet met Wilma Fieten: meppelercourant.nl/artikel/381091, http://www.radioterranova.nl

Wilma Fieten doorbreekt de stilte met ‘Doolhof van het gevoel’: radionl.fmde woldernieuws

Zangeres Wilma Fieten maakt liedje tegen pesten: tvdrenthe.nl

Voorjaarsmarkt bij Molen Massier | DalfsenNet met Wilma Fieten: Dalfsennet.nl

39 - TV Oranje Shownieuws: 

Agneta - Wilma Fieten - YouTube:

 

CD Presentatie Joop Akse & Wilma Fieten
 
Zaterdag 9 mei 2015 was het zover en werd de nieuwe cd van Joop en Wilma gepresenteerd bij d’olde skoale in Rouveen. Het eerste exemplaar werd uitgereikt aan Freek en Roelof Fieten, eigenaren van Schoonmaakbedrijf Verschoma in Hoogeveen waar Joop dit jaar 25 jaar werkzaam is. Het idee van een Cd opname kwam hierdoor ook tot stand.


Wilma Fieten die al vanaf haar kindertijd bezig is met zingen en inmiddels 2 albums heeft uitgebracht en 3 singels sprak Joop regelmatig op het personeelsfeest van het bedrijf Verschoma. Joop die ook muzikaal onderlegt is en in 2012 zijn eerste singel had uitgebracht had ideeën om een tweede cd uit te brengen en in een gesprek ontstond het plan om een duet op te nemen. Toen de gebroeders Fieten dit hoorden kwam het idee om dit unieke plan te combineren met het 25 jarige jubileum en kreeg Joop dit van hun cadeau. Een zaal vol mensen reageerde enthousiast na het horen van het vrolijke nummer kijk in mijn hart wat geschreven is door Wilma Fieten.

Het is de bedoeling dat Wilma die landelijk optredens heeft en Joop die veelal in het Noorden te vinden is ook af en toe samen zullen optreden. Dinsdag vindt de opname van een videoclip plaats.


De cd is vanaf maandag verkrijgbaar in diverse winkels maar ook te bestellen via de website www.wilmafieten.nl of telefonisch: 0528-373882

 

ZUIDWOLDE - De Fleur Bloemen Award 2014 gaat naar Drenthe.

Zangeres Wilma Fieten uit Zuidwolde en leerlingen van basisschool de Lindert uit Linde krijgen de Award voor het liedje dat ze vorig jaar maakten tegen pesten.

De Drentse inbreng kreeg van zeven overgebleven nominaties de meeste stemmen. Van de ruim 3000 stemmen was meer dan 30 procent voor het anti-pestliedje uit Drenthe. Het liedje dat Fieten schreef heet 'Toverstafje voor de pijn', en ze nam het refrein op met een groep kinderen van de basisschool in Linde.

De Fleur Bloemen Award is bedoeld voor personen of instellingen die in actie komen tegen pesten. De jaarlijkse prijs is bedacht door de Fleur Bloemen Stichting die is opgericht nadat in 2012 de 15-jarige Fleur Bloemen in Meppel voor de trein sprong. Ze kwam tot die daad, omdat ze op haar school in Meppel werd gepest.

De Fleur Bloemen Award bestaat uit een een steendruk met de beeltenis van Fleur Bloemen. 

Donderdagavond 30 oktober om 19:00 was het zover. De zaal van het dorpshuis Linde zat bomvol om getuige te zijn van de uitreiking van de Fleur Bloemen Award 2014. Ondanks dat de school in Linde 'De Lindert' voor de zomervakantie van 2014 opgeheven is en is gefuseerd met 'Reestzicht' in Drogteropslagen, was de belangstelling groot. Ook leerlingen van voormalig 'Reestzicht' waren er om hun nieuwe klasgenootjes te zien bij de uitreiking. Zij zitten nu gezamenlijk op de nieuwe fusieschool dat omgedoopt is tot 'Obs de Klimtoren'. Er waren mooie toespraken van Nanko Kiel (voorzitter van de Fleur Bloemen Stichting), burgemeester Alssema van Staphorst, Martijn Mulder (algemeen directeur Stichting Wolderwijs) en Dick Oelen (voormalig directeur van o.a. De Lindert). Allen benadrukten op eigen wijze dat iedereen de verantwoordelijkheid heeft om het pesten te stoppen. Wilma Fieten en de kinderen zongen onder grote belangstelling van de pers, nog één keer het lied 'Toverstafje voor de Pijn'.