Logo
Biografie

 

BIOGRAFIE | ZANGERES WILMA FIETEN - ZUIDWOLDE - DRENTHE


 

Wilma Fieten-van Dijk is geboren op 17 april 1962 in Ruinerwold. Wilma is directeur van Beautyfarm en bungalowpark "het Nolderwoud" in Zuidwolde.

Het hele leven van Wilma heeft al uit zingen bestaan. Ze kon als het ware nog eerder zingen dan praten. Het leuke is dat ze hetzelfde terug ziet bij haar kinderen die ook altijd door huis lopen te zingen. Wanneer er op de lagere school thema-avonden werden georganiseerd werd Wilma steevast nog even op het toneel uitgenodigd. Menig "opa" uit Koekange zong mee met het nummer "Zou het erg zijn lieve opa" maar ook "Het soldaatje" van de Zangeres zonder Naam was favoriet.

Rond haar zestiende begon Wilma in bandjes te zingen. Haar eerste band werd opgestart door Bert Koster (nu muziekleraar op diverse scholen en op de muziekschool in Hoogeveen) en zij werd hierin zangeres. Ze speelden veelal op bruiloften en partijen. Roelof Bruins was drummer.

Na drie jaar besloot Wilma voor een wat breder repertoire te kiezen en ze ging zingen in de top 40 band van Ger Odink. Op een gegeven moment kreeg ze het te druk met haar eigen bedrijven en besloot er mee te stoppen.

Maar.....het bloed kruipt waar het niet gaan kan en in 1997 besloot ze een solo cd op te nemen. De cd bestaat uit 10 nummers en heet "Silhouet". De cd werd een succes en ze werden allemaal verkocht. Met als gevolg hiervan komen er aanvragen binnen om op te treden. Omdat Wilma een heel huiselijk type is en haar man en kinderen het belangrijkste zijn in haar leven besloot ze er voor te kiezen om af en toe te gaan optreden.

Enkele jaren daarna volgde de tweede cd genaamd "Helemaal mijzelf".

Hier is het "de Woldenlied" op uit gebracht,een lied door Wilma zelf geschreven. Hiermee won ze de opdracht van de gemeente: wie schrijft het beste lied over de Wolden.

Wilma besloot het lied op te nemen met een kinderkoor en samen met de gemeente werd het koor samengesteld. Op elke basisschool uit de Wolden (groep 7 & 8) werden door de leerkrachten twee kinderen uitgeloot, die mee mochten doen. Het werd een leuk koor en tijdens de opening van het nieuwe gemeentehuis konden ze laten horen wat ze in "hun mars" hadden. Wilma wordt veel gedraaid op Radio Drenthe en andere lokale omroepen. Haar favoriete optreden is voor gehandicapten.

Wij hopen in de toekomst nog veel van haar te horen!